Technische fiche materiaalwagen

Merk: Mercedes – Benz

Bouwjaar: 1989

Type: 811 D

Afmetingen: 6200

Nuttig achteroverbouw: 1500

Wielbasis: 3700

M.T.M.: 7490

Nummerplaat: LQH 828

Opbouw: Mostard BV

Ombouw: N.V. Dias en Zn  Stekene

Trekhaak: Rockinger 243 N 115

Rijbewijs: categorie C

 

Oorsprong:

Dit voertuig werd tweedehands aangekocht met eigen middelen.  Het voertuig deed dienst als snelle interventiewagen bij het brandweerkorps van Terneuzen in Nederland tot juni 2003. Daarna kreeg deze wagen een volledige revisie en werd hij aangepast aan onze noden.  Deze aanpassingswerken gebeurden door N.V. Dias en Zn te Stekene. 

 

Inzetbaarheid:

Het voertuig zal gebruikt worden als  reddingswagen en materiaalwagen.  Dit voertuig zorgt voor versterking aan snelle hulpwagen Mercedes Sprinter.  Het beschikt immers ook over een hydraulische bevrijdingsset Holmatro.  De tweede opdracht van dit voertuig is zorgen voor extra materiaal bij allerhande interventies zoals branden, grootschalige optredens, het stutten van woningen, …  Een groot voordeel van deze wagen is dat hij niet alleen materiaal maar ook een groot aantal personeelsleden (7) kan vervoeren.  Een ander voordeel van deze wagen is dat het een zeer compact en wendbaar voertuig is. 

 

Indeling voertuig:

Het voertuig bestaat uit een dubbele cabine die plaats biedt aan zeven personen.  Drie vooraan en vier achteraan.  De plaatsen achteraan zijn voorzien van vier persluchthouders met persluchttoestellen.  Verder is de opbouw voorzien van zeven compartimenten voor het opslaan van materiaal. 

 

Uitrusting:

Electro:

Generator: een ingebouwde electrogroep rechtstreeks aangedreven door de PTO van de vrachtwagen.  De generator heeft een vermogen van 8 Kva met  drie 220 V-uitgangen en één 380 V/16 A-uitgang.

Druppellader: om de batterij optimaal te laden.

Lichtmast met pneumatische bediening: 

Type: TS-lichting voorzien van twee 500 W halogeenlampen en één blauw zwaalicht.

Bevrijdingsmateriaal:

                                    hydraulische groep Holmatro type PEHS 4000

hydraulische spreider: HSP 1434 A

hydraulische schaar: HS 1412 A

hydraulische vijzel RAM 1040 met toebehoren

hydraulische voetpomp type FTW 1600

 

Radio: TAIT, type T2010 II (deze is uitgerust met een extra luidspreker en MIC achteraan het voertuig.

Verkeerssignalisatie: LED  traffic control III.

Zwaailichten: Het voertuig is voorzien van twee blauwe zwaailichten op het dak en twee blauwe kalenderlichten en één blauw zwaailicht op de lichtmast.  Het voertuig is voorzien van een tweetoonhoorn.

Diverse materialen: verkeerskegels, twee poederblussers (5kg), kleine gereedschapkoffer, reflecterende signalisatiejasjes, signalisatielint, reserve persluchtflessen, stuttingsmateriaal, pneumatische hefkussenset, boomzaag, rattelspannersset, trekkettingen, hijsriemen 3T, lijkzakken, dekens, ledigingspomp, twee mobiele halogeenschijnwerpers 1000 W,  …

Materiaalkoffer op het dak: met allerhande reinigingsmateriaal (schoppen, veegborstels, spade, absorptiekorrels.)

Ladderhouder op het dak: ladder en reddingsbrancard